Toen we begin van de jaren 2000 onze eerste zwembaden bouwden, deden we dat met onze aannemersachtergrond op een oerdegelijke manier. Het moest een sterke constructie zijn en de tand deze tijds weerstaan door het gebruik van kwaliteitsmaterialen.
Dat is vandaag nog altijd één van onze leidende principes bij de bouw van nieuwe zwembaden, maar het houdt niet op met het gebruik van goede materialen alleen.
Duurzaam betekent voor ons dus in de eerste plaats kwalitatief en blijvend.
Principe 1 : sterk gebouwde constructies, met gebruik van kwalitatieve materialen.
De binnenschil van onze zwembaden is gemaakt van polypropyleen, een chemisch inerte kunststof die haar oorsprong vindt in industriële toepassingen.
Dit materiaal heeft vrijwel enkel voordelen en gaat bij goed onderhoud een leven lang mee. Polypropyleen is bovendien 100% recycleerbaar.
Het bad heeft rechte wanden en een vlakke vloer en rust op een biljartvlakke fundering van 20cm. De aanvulling rondom gebeurt ook met zandcement.
Deze bouwwijze maakt het zwembad een zeer sterke constructie.
Door het gebruik van chloorarme ontsmettingsmethodes wordt de blootgestelde oppervlakken van het bad minder aangetast dan bij gebruik van chemicaliën.
In onze baden zelf is nauwelijks nog staal aanwezig. Nagenoeg alles is in resistente kunststof gebouwd. Zelfs de as van het rolluik bestaat uit composiet materiaal.
Wij zijn bekommerd om uw gezondheid.
Principe 2 : natuurlijk zwemmen.
Zwemmen is gezond, dat staat buiten kijf. Een voorwaarde is dat uw zwembadwater efficiënt wordt gefilterd en ontsmet.
Meer dan 90% procent van onze zwembaden wordt ontsmet via hydrolyse, met de splitsing van watermoleculen als hoofdontsmetting. Daarbij ontstaan vrije zuurstofrijke radicalen die met hun oxiderende werking de bacteriën in uw zwembad neutraliseren. Uw zwembadwater is van drinkwaterkwaliteit, zonder de rechtstreekse toevoeging van chemicaliën zoals chloor.
Moeder natuur en uw budget gaan hand in hand.
Principe 3 : zuinig omspringen met natuurlijke bronnen.
We springen zo zuinig mogelijk om met natuurlijke bronnen zoals water en energie. Dat doen we in de eerste plaats als ecologisch verantwoord principe, maar ook om de gebruikskosten van je zwembad zo laag mogelijk te houden.
Voor de filtratie van je zwembadwater gebruiken we glasfiltermedium van Nature Works®. Hierdoor hoef je maar 1 keer om de 4 weken te backwashen, een waterbesparing van 75% in vergelijking met klassiek filterzand of glasfiltermedium. Tijdens een backwash spoel je al snel 300 tot 400 liter water weg.
Zowel warmtepomp als circulatiepomp voor het zwembad zijn slimme invertersystemen. Dit betekent in de praktijk dat hun snelheid - en dus ook het opgenomen vermogen - variabel is. Het grootste deel van de tijd draaien deze systemen op een erg laag regime, dus met een laag verbruik & stille efficiënte werking. Bovendien heeft deze lage belasting naast een forste energiebesparing een positief effect op de levensduur van de toestellen.
Het zogenaamde zero energy pool bestaat niet. Een zwembad verliest energie als de omgevingstemperatuur lager is dan de watertemperatuur. We passen wel methodes toe om dit verlies tot het uiterste te beperken.
De belangrijkste is zonder twijfel het gebruik van zwembadafdekkingen in polycarbonaat met solar functie. De stralingswarmte in de lamellen zorgt voor een heel efficiënte energietransfer. De luchtkamers zorgen 's nacht voor een goede isolatie en een beperking van de nachtelijke uitstraling.