Een zuinige en fluisterstille warmtepomp?

Met een inverter+ beschik je over een eenvoudig systeem die jouw zwembad zuinig verwarmt

Er zijn verschillende manieren om zwembadwater op te warmen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het water koppelen aan de verwarmingsketel van je huis. Dit kan enkel als je zwembad dicht bij je ketel geplaatst wordt, ander verlies je teveel warmte bij het transport van het warme water.

 

De kostprijs van het verwarmen van je zwembad hangt dan ook sterk af van het rendement en het verbruik van je verwarmingsketel. Door deze nadelen is de beste manier om je buitenzwembad te verwarmen in de meeste gevallen via een inverter of warmtepomp. Dit is een fluisterstille en zuinige manier om je zwembad te verwarmen.

warmtepomp voor buitenzwembadWat is de ideale verwarming voor een buitenzwembad?

Maar je zwembad verwarmen doen we tegenwoordig meestal zuinig en milieuvriendelijk met een inverter. Dit is een eenvoudig systeem dat over de modernste technologie beschikt die we buiten kunnen installeren.

Een inverter of warmtepomp onttrekt de warmte uit de omgeving en zet deze door middel van een compressor om tot vier keer warmere lucht. Door middel van een ingebouwde, gepatenteerde titanium warmtewisselaar wordt deze goedkope energie op je zwembadwater overgezet.

warmtepomp voor buitenzwembadHoe werkt een warmtepomp voor een buitenzwembad?

Het principe van een zwembad waterpomp is eenvoudig. Er is altijd een zekere warmte in de omgeving, zelfs als het fris is heeft de lucht nog steeds bijvoorbeeld een temperatuur van tien graden. Dat is natuurlijk te weinig om je zwembad te verwarmen.

Je zwembad warmtepomp zal die temperatuur doen stijgen door in een compressor de druk te verhogen. Vervolgens kan die warmte via de ingebouwde warmtewisselaar je zwembad prima verwarmen tot de gewenste temperatuur.

Een warmtepomp inverter is een hoogwaardige en hoog technologische warmtepomp en is een heel zuinige en milieuvriendelijke manier om warmte op te wekken en heeft een rendement tot 500%.

Bovendien kan je een zwembad warmtepomp zowat overal plaatsen en hoeven we geen leidingen te voorzien van je huis naar je zwembad. Het geeft je meer vrijheid bij het ontwerpen en inplanten van je zwembad.

Ideaal is een combinatie met een rolluik zwembadafdekking met solar lamellen. De zonnewarmte wordt hierdoor maximaal omgezet in warmte voor je zwembadwater. Zeker in ons klimaat is dat een groot voordeel voor jouw zwembad!

Wim Govaert – Manager van Alwego NV

man en vrouw in buitenzwembadWat zijn de andere voordelen van een warmtepomp met warmtewisselaar?

  • Ze zorgen voor een optimaal comfort in je zwembad: de temperatuur is eenvoudig te regelen op een zuinige (en dus voordelige) manier.
  • De huidige toestellen die we plaatsen zijn bovendien fluisterstil.
  • Ze zijn bovendien milieuvriendelijk. Zo beschikken ze over het energielabel A.
hoe luid is een inverter