Zwembad onderhouden met een minimaal aan chloor zorgt voor een optimaal zwemplezier

Zwembad onderhouden met de AFM-filter: zwemmen in drinkwater

Een zwembad onderhouden, Bij Alwego – The Outdoor Concept is ook de waterbehandeling erop gericht om je zorgeloos en comfortabel te laten genieten van je zwembad.

Het manueel meten en toevoegen van chemicaliën is niet meer van deze tijd. Wij bieden afhankelijk van je budget verschillende automatische oplossingen aan die zorgen voor optimaal zwemplezier met een minimum aan chloor in het water en een minimum aan zwembad onderhoud.

Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Welke behandelingen bestaan er om je zwembad te onderhouden en een sprankelend & gezond zwembadwater te verkrijgen

Voor de behandeling van je zwembadwater kan je kiezen uit verschillende systemen zoals zoutelectrolyse, koper-zilver ionisatie of een ozonator. Wij adviseren je graag over welk systeem ideaal is voor jou. Neem gerust contact met ons op en wij helpen je snel voort!

Hoe vermijd ik het best prikkende ogen?

Het is een misvatting dat chloor je ogen irriteert. De boosdoener hiervoor is meestal de zuurtegraad van je zwembad. De optimale ph waarde zwembad is 7,2. Dat is immers ook de zuurtegraad van je ogen. Als het water de juiste zuurtegraad heeft, zal het chloor beter zijn werk doen voor de ontsmetting van je zwembadwater. Ook zal je zwemwater er sprankelend en zuiver uitzien.  Hier vind je meer informatie over het automatisch meten en doseren van de ph-waarde zwembad.

Hoe moet je jouw zwembad onderhouden om kristalhelder water te krijgen?

Naast het ontsmetten van het zwembadwater, speelt ook het filteren een belangrijke rol. Ook daarbij kiest Alwego – The Outdoor Concept met AFM (actief filter medium) voor het meest innovatieve filtermedium met veel voordelen voor sprankelend helder water. We werken met een bio-resistent filtermateriaal dat gemaakt is van bruin en groen glas. Dit geeft een kristalhelder resultaat dat minstens 30% beter filtert dan bv. zandfilters. Deze geavanceerde filtermethode zorgt er ook voor dat je minder chloor in het zwembad dient te gebruiken en je bovendien geen chloorgeur in het zwembad zal waarnemen. Wat zijn de voordelen van de AFM-filter:

  • Kristalhelder water : AFM filtert minstens 30% beter dan zand of andere glasmedia
  • Minder chloorverbruik.  Alles wat uit het water wordt gefilterd dient geoxideerd te worden met chloor. Hoe beter de filtratie, hoe minder chloor er gevraagd wordt, hoe minder chloorgeur.
  • Geen trichlooramine – geen chloorgeur : AFM gaat de groei van biofilm tegen en elimineert daardoor trichlooramine.
  • Geen legionella : Biofilm is een glibberige laag van bacteriën, waarvan de meeste onschadelijk zijn, maar ze kunnen wel een voedingsbodem zijn voor schadelijke bacteriën zoals legionella.
  • Ecologisch en economisch : AFM en het Dryden Integrated System bespaart op water -en chloorverbruik en energiekosten

Is er nog ander onderhoud aan mijn zwembad?

Je zwembad onderhouden vergt tegenwoordig niet zo heel veel inspanningen meer. Zeker bij Alwego doen wij er alles aan om jou optimaal te laten genieten, zonder veel gedoe:

  • De waterbehandeling gebeurt altijd volautomatisch. Zelfs na een periode met minder weer open je met één druk op je afstandsbediening het rolluik en kan je meteen zwemmen in heerlijk sprankelend water met een ideale temperatuur.
  • Waar je bij andere zwembaden vaak nog de waterlijn moet reinigen met een sponsje, gebeurt dit bij onze zwembaden automatisch omdat de wanden in polypropyleen te glad zijn zodat groene aanslag en algen zich niet kunnen vastzetten op de wanden.
  • De meeste externe vervuiling voorkomen we door het afsluitend rolluik en de rest wordt verwijderd door onze unieke en uiterst doeltreffende hoogwaterlijnskimmer in duurzaam polypropyleen.
  • Zie je in sommige zwembaden de eigenaars in de weer met tijdrovende manuele ‘stofzuigers’? Ook dat is niet nodig bij je Alwego-zwembad. Die taak kan eenvoudig gebeuren door onze automatische zwembadrobot met handige uitneembare filters. Deze reinigt de wanden en de bodem voor jou.

Bij een Alwego-zwembad heb jij maar één taak: genieten!

Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek