Een op maat gemaakt zwembad in polypropyleen maakt de mogelijkheden eindeloos.

Bij zwembadbouwer Alwego verkiezen we resoluut een zwembad in polypropyleen boven het aanleggen van een buitenzwembad in polyester.

Een polypropyleen zwembad is veel duurzamer en heeft ook heel wat andere voordelen ten opzichte van zwembad in polyester.

We zetten enkele voordelen van een polypropyleen zwembad graag voor jou nog even op een rijtje:

Een polypropyleen zwembad blijft er altijd goed uitzien!

Buitenzwembad-bornem-referentie

Een zwembad in polyester kan beginnen verkleuren en er is steeds een blijvende kans op osmose. Bij een zwembad in polypropyleen is dat niet het geval.

Osmose wordt veroorzaakt door de topcoating die reageert op bijvoorbeeld een te hoge watertemperatuur. Daardoor wordt de oppervlakte minder dicht. Je kan dit herkennen aan blazen die verschijnen aan de oppervlakte van de zwembadkuip in polyester.

Buitenzwembaden uit polypropyleen zijn in de massa gekleurd en behouden hun kleur en zijn 100% osmose-ongevoelig. Ook zijn ze bestand tegen chemische producten zoals chloor.

Een polypropyleen zwembad heeft ook een strak uiterlijk doordat de verschillende platen machinaal en naadloos aan elkaar worden gelast.

Maatwerk polypropyleen zwembad: bedenk zelf je droomzwembad

Bij een zwembad in polyester kies je je zwembad uit een standaardreeks met telkens een aantal beperkingen. Ook al is de keuze ruim, je hebt geen vrijheid die je wel hebt bij een zwembad in polypropyleen. Trappen, plages, rustzones, … Alles kan! Jij bedenkt je droomzwembad en wij maken het mogelijk! Ons maatwerk gaat zelfs veel verder dan dat. Voor elke tuin ontwerpen we een zwembad met de ideale afmetingen.  Zo sluit je zwembad (zelfs) aan bij het formaat van de tegels, past het optimaal tussen bestaande constructies, muren, hagen, bomen, … .

Kiezen voor polypropyleen, is kiezen voor duurzaamheid en de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Wim Govaert – Zaakvoerder Alwego NV

Wat zijn de andere voordelen van polypropyleen zwembaden?

  • Het oppervlak van een polypropyleen zwembad heeft antibacteriële eigenschappen. Zo kunnen algen en groene aanslag zich niet afzetten aan de gladde wanden
  • De polypropyleenplaten zorgen voor een extra isolatie van je zwembad. Het isoleert bv. zeven keer beter dan beton en het is daarom niet nodig om je kuip extra te isoleren.
  • Polypropyleen is tevens chemisch inert en bestand tegen zuren en andere schadelijke stoffen.
  • Polypropyleen is 100% recycleerbaar en is onvergankelijk.
  • 30 jaar garantie op de grondstoffen en platen
  • 10 jaar garantie op naden en constructies

Alwego, zwembadbouwer in Oost-Vlaanderen