Een zwembadafdekking die veilig, stijlvol en energiebesparend is?

Esthetische afdekking zwembad met rolluik van drijvende lamellen

Geen gedoe met lelijke rolluiknissen, afdekzeilen of een afdekhoes. Bij Alwego – The Outdoor Concept vind je verschillende mogelijkheden om je zwembad esthetisch af te dekken. We gebruiken hiervoor altijd kwaliteitsvolle zwembadafdekking met lamellen die elk hun specifieke troeven hebben. Je zwembadafdekking kunnen we al dan niet onzichtbaar inwerken in het zwembad voor een extra esthetisch resultaat.

lamellenWat zijn de voordelen van een Solar zwembadafdekking?

Solar lamellen zorgen voor een ecologische meerwaarde. Ze geven gratis verwarming zodat je minder energie dient te verbruiken. Deze lamellen zijn gemaakt uit polycarbonaat of pvc en zijn aan de bovenzijde transparant en aan de onderkant zwart. Daardoor zijn ze ideaal om zonnewarmte op te slaan om het vervolgens af te geven aan het water. Deze lamellen doen meer dan isoleren, ze zorgen er actief voor dat het water tot zelfs 4° extra opwarmt. Ook je warmtepomp zal daardoor langer meegaan. Dit soort zwembadafdekking voorkomt verdamping en temperatuurverlies. Zeker in ons klimaat is dat een must voor jouw buitenzwembad.

kind op veilige zwembadafdekkingEen veilige zwembadafdekking is een must

Heb je zonnepanelen en gaat het niet zo zeer om het besparen van energie? Dan kies je een goede zwembadafdekking misschien wel voor de veiligheid van kinderen en huisdieren. Of misschien wil je vooral dat je zwembad minder snel vervuild wordt met bladeren. Een zwembad goed afdekken heeft veel voordelen en is een must voor elk zwembad.

Zoek je een onderhoudsvriendelijke en duurzame zwembadafdekking?

Dan is een zwembadafdekking met anti-alg lamellen uit pvc of polycarbonaat een goede keuze. Deze lamellen zijn er speciaal op gericht om algengroei tegen te gaan. Telkens je het rolluik opent of sluit, beweegt het water in de lamellen. Zo is er geen stilstaand water en krijg je veel minder last van algengroei tussen de lamellen.

Volautomatische en veilige zwembadafdekking

Een rolluik zwembadafdekking geeft je heel veel comfort. Het onzichtbaar ingewerkte roldeck sluit of open je met één druk op je afstandsbediening. Zo ben je er zeker van dat je zonder veel gedoe je buitenzwembad veilig achterlaat voor spelende kinderen of huisdieren.

Duurzame afdekking zwembad in polycarbonaat

Een afdekking voor je zwembad kan maar best stevig zijn, onder meer bestand tegen hagel en de schadelijke uv-stralen van de zon. Kies daarom voor polycarbonaatlamellen. Deze zijn veel sterker dan lamellen in pvc.

Binnen deze polycarbonaat zwembadlamellen heb je bij Alwego de keuze uit vier solar uitvoeringen :

  • transparant,
  • klassiek,
  • metallic
  • platinum.

Zo heb je altijd een kwalitatieve zwembadafdekking aangepast aan jouw smaak en budget.