Een zwembad afdekken op een veilige, stijlvolle en energiebesparende manier?

Waarom je zwembad afdekken?

  • Hoge energiebesparing: het water koelt minder snel af dan bij een afdekking met zeil of noppenfolie. Je hebt minder nood aan zwembadverwarming.
  • Veilig: de lamellen zorgen voor een veilige afsluiting van het zwembad. Kleine kinderen en huisdieren worden bij betreden van het water tegengehouden door het rolluik.
  • Algenvrij: het water is beter beschermd tegen vallend blad en algengroei (geen licht).
  • Makkelijk: het afdekken van het zwembad kost weinig inspanning (met de hand of geheel automatisch).

Zwembad afdekken: hou het esthetisch met een rolluik van drijvende lamellen

Je zwembad afdekken? Bij ons geen gedoe met lelijke rolluiken, afdekzeilen of een afdekhoes. Bij Alwego vind je verschillende mogelijkheden om je zwembad esthetisch af te dekken.

We gebruiken hiervoor altijd kwaliteitsvolle zwembadafdekking met lamellen die elk hun specifieke troeven hebben.

De afdekking voor je buitenzwembad kunnen we al dan niet onzichtbaar inwerken in het zwembad voor een extra esthetisch resultaat.

Zwembad afdekken met Solar lamellen, wat zijn de voordelen?

Zwembad afdekken met Solar lamellen zorgt voor een ecologische meerwaarde. Ze geven gratis verwarming zodat je minder energie dient te verbruiken om je zwembad te verwarmen.

Deze lamellen zijn gemaakt uit polycarbonaat of pvc en zijn aan de bovenzijde transparant en aan de onderkant zwart. Daardoor zijn ze ideaal om zonnewarmte op te slaan om het vervolgens af te geven aan het water.

Je zwembad afdekken met deze lamellen doet meer dan isoleren. Het zorgt er actief voor dat het water tot zelfs 4° extra opwarmt.Ook je warmtepomp zal daardoor langer meegaan.

Deze manier van je zwembad afdekken voorkomt verdamping en temperatuurverlies. Zeker in ons klimaat is dat een must voor jouw buitenzwembad.

Veilige zwembadafdekking is een must

Heb je zonnepanelen of gaat het je niet zo zeer om het besparen van energie? Dan kies je misschien liever voor de veiligheid van kinderen en huisdieren?

Of misschien wil je vooral dat je zwembad minder snel vervuild wordt met bladeren? Een zwembad goed afdekken heeft veel voordelen en is een must voor elk zwembad.

Je zwembad onderhoudsvriendelijk en duurzaam afdekken?

Als je de zwembadafdekking zo onderhoudsvriendelijk en duurzaam mogelijk wil houden, dan is een zwembadafdekking met anti-alg lamellen uit pvc of polycarbonaat een goede keuze.

Deze lamellen zijn er speciaal op gericht om algengroei tegen te gaan.

Telkens je het rolluik opent of sluit, beweegt het water in de lamellen. Zo is er geen stilstaand water en krijg je veel minder last van algen tussen de lamellen bij het afdekken van je zwembad.

Zo verminder je ook het nodige onderhoud van je zwembad.

Zwembad afdekken: automatisch en veilig

Je buitenzwembad afdekken met een rolluik geeft je heel veel comfort. Het onzichtbaar ingewerkte roldeck sluit of open je met één druk op je afstandsbediening.

Zo ben je er zeker van dat je zonder veel gedoe je buitenzwembad veilig achterlaat voor spelende kinderen of huisdieren.

Zwembad duurzaam afdekken met polycarbonaat

Een afdekking voor je zwembad kan maar best stevig zijn. Zo moet het bestand zijn tegen onder meer hagel en de schadelijke UV-stralen van de zon.

Kies daarom voor een zwembadafdekking met lamellen in polycarbonaat. Deze zijn veel sterker dan lamellen in pvc.

Binnen deze lamellen in polycarbonaat heb je bij Alwego de keuze uit vier Solar uitvoeringen :

  • Transparant
  • Klassiek
  • Metallic
  • Plantinum

Op die manier heb je altijd een kwalitatieve afdekking voor je zwembad, aangepast aan jouw smaak, budget en prijs van je zwembad.

Hoeveel kost zwembadafdekking?

Contacteer ons voor een prijsofferte op maat van jouw project